Blog

Onko prostituutio laillista suomessa suomen seksikkäimmät naiset

Jan 17, 2018 / By : / Category : Casual Dating Pietarsaari

Suurin osa Silkki-Saaraa käsittelevistä julkaisuista pohjaa tietonsa romaaniin. Myös Silkki-Saara -elokuva perustui kyseiseen teokseen ja sen vuonna ohjannut Reima Kekäläinen myös yritti selvittää Irenen tietoja laihoin tuloksin. Soitan Kekäläiselle kuullakseni tarkemmin asiasta. Hän ei muista kaikkia käsikirjoitusvaiheen yksityiskohtia, mutta vahvistaa pääpiirteissään Irenen tarinan olevan hyvin pitkälti fiktiota, johon on sekoitettu murusia faktasta. Vanhan lehtiartikkelin mukaan muistelmat toimitti kustantamoon mies, joka väitti eläneensä Silkki-Saaran kanssa.

Kustantamosta ne kulkeutuivat suomenruotsalaiselle lehtimiehelle ja kirjailijalle Eric von Schantzille , joka sai tehtäväksi kirjoittaa ne romaanin muotoon. Kirjan mukaan päähenkilö oli Kokkolassa 9. Tai oikeammin — kuten kustantajan kirjoittamassa esipuheessa mainitaan — Sofia Arletti, italialaisen ilolinnun jälkeläinen. Yritän turhaan löytää Irenen tietoja vanhoista Kokkolan seudun kirkonkirjoista syntymäajan perusteella.

Myös haku Sofia-nimellä tuottaa vesiperän. Häiriökäyttäytymisen takia hänet kuitenkin siirrettiin Hämeenlinnan vankilaan. Joulupäivän iltana hän, kirjan mukaan, pakeni vankilasta ja pääsi lopulta erilaisten käänteiden jälkeen takaisin Helsinkiin. Kansallisarkistosta löydän Helsingin lääninvankilan vankiluettelot. Katajanokalla sijainneen vankilan vuoden vankiluettelo on suuri, tummanpuhuva ja paksukantinen kirja, johon vankilan kirjuri on huolellisesti mustekynällä merkinnyt sisääntuotujen vankien tiedot.

Kirja pitää sisällään murheellisia kohtaloita: Irenen nimeä ei kuitenkaan kirjan sivuilta löydy. Yksikään tuon ajan sanomalehti ei myöskään kerro vankilapaosta, vaikka kirjan mukaan tapahtuma nousi aikoinaan suureksi puheenaiheeksi.

Pitäiskö Silkki-Saaran arvoitusta tarkastella kirjailijan näkökulmasta? Mistä sai kirjailija von Schantz haltuunsa alkuperäiset muistiinpanot?

Etsintää ei helpota se, että kustantajan edustaja kuoli jo luvulla, kirjailija luvulla eikä kukaan aikalaisistakaan ole tietenkään enää hengissä. Internet on onneksi helpottanut merkittävästi etsiväntyötä tekevää.

Löydän verkon erään sukututkimussivuston kautta tiedon von Schantzin tyttärestä Karinista , jolle lähetän viestin. Pian Karin soittaa ja käymme keskustelun hänen isänsä työurasta. Puhelimessa Karin mainitsee ison leikekirjan. Tämä on hyvä uutinen, sillä leikekirja saattaa tarjota seuraavan johtolangan. Sovimme tapaamisajan hänen kotiinsa.

Valtava, ruskeakantinen leikekirja nököttää kirjahyllyssä, kun saavun vierailulle. Hyllyn vieressä pöydällä on kirjailijan käyttämä kirjoituskone. Voin melkein kuvitella kirjailijan takomassa kirjoitusliuskoja täyteen romaaniensa tekstiä. Leikekirja on täynnä erilaisia lehtileikkeitä Eric von Schantzin tuotantoihin liittyen. Eräs leike käsittelee onnekseni tarinaa, johon Silkki-Saara -elokuvan käsikirjoitus pohjautuu.

Hän oli kirjoittanut vihkoset Silkki-Saaran päiväkirjan pohjalta vankilassa, ja taas kerran vapautuessaan toi ne kustantajalle. En ole uskoa silmiäni, kun huomaan, että artikkelissa kerrotaan Irenen oikea nimi: Sofia Jaakontytär Arentti, syntynyt 9.

Siinäkö hän nyt on? Eroa kirjassa mainittuihin tietoihin on siis kaksi kirjainta ja tasan viisi vuotta. Artikkelin mukaan Irene päätyi poliisin rekisteriin, tullen valokuvatuksi irtolaisena. Onko hänestä jossain siis valokuva? Irtolaiseksi määrittely tarkoitti usein naisten kohdalla samaa kuin prostituoitu. Oliko lehtijutun toimittaja saanut nämä tiedot suoraan kirjailijalta itseltään?

Soitan artikkelin kirjoittaneelle toimittajalle. Valitettavasti hän ei muista lainkaan kyseistä lehtijuttua. Yli 40 vuotta on pitkä aika pitää kaikki yksityiskohdat mielessä. Saatuani selville Silkki-Saaran mahdollisen oikean nimen ryhdyn selaamaan Kansalliskirjaston lehtiarkistoa vuosisadan vaihteen ajalta. Lehdistä löytyykin uutisia, joiden perusteella päättelen Arentti-sukunimen sijoittuvan Pohjanmaan suunnalle. Alueen kirkonkirjoja penkomalla löydän Ylistaron seurakunnasta juuri oikealla päiväyksellä syntyneeksi kirjatun Sofia-nimisen tyttölapsen.

Tytön isäksi on merkitty torppari Jakob. Voisiko olla nimien yhtenäisyys olla vain sattumaa vai onko isän nimi jossain vaiheessa suomennettu? Ylistaron kappeliseurakunnasta vahvistetaan aavistukseni oikeaksi: He asuivat Kaukolan kylässä, Kristolan torpassa. Löydän paikan edelleen kartalta. Teen vierailun Helsingin kaupunginarkistoon. Jos Sofia tosiaan oli katunainen, hänen täytyi olla tekemisissä poliisin ja terveysviraston kanssa.

Vanha poliisin osoiterekisteri on hyvä paikka jatkaa Sofian liikkeiden selvittämistä Helsingissä. Rekisteriin kirjattiin muun muassa kaupunkilaisten osoitteet, ammatit ja alaikäiset lapset. Osoiterekisteri paljastuu varsinaiseksi aarreaitaksi. Sofian nimellä löydän hänen rekisterikorttinsa mikrofilminauhalta.

Tyytyväisenä pistän merkille tutut henkilötiedot ja luvun täydellisen osoitehistorian, joka kertoo Sofian asuinpaikat ja milloin hän on mihinkin muuttanut. Otan kopion talteen ja palaan takaisin toimitukseen. Tutkin tarkemmin paperilla olevaa rekisterikorttia. Mustekynällä kirjoitetusta vanhasta käsialasta on vaikea saada selvää, joten samaa tekstiä joutuu tavaamaan uudelleen ja uudelleen.

Mielikuvitus laukkaa ja pelkään kuvittelevani vain sitä, mitä haluan nähdä. Elämä maaseudulla luvulla oli usein arvaamatonta, täynnä köyhyyttä ja niukkuutta. Lapsikuolleisuus oli suurta eikä aikuiseksi selvinneen elinajanodote luvannut kovin pitkää ikää. Köyhillä perheillä ei ollut varaa lähettää lapsia kouluun tai vaatettaa ketään sään vaatimalla tavalla. Maalla työnteko aloitettiin nuorena; jo 10—vuotiaat tytöt saattoivat lähteä piiaksi toiseen taloon.

Aikojen ankaruudesta kertoo talvi vuodelta , jolloin rekiajelulla voitiin käydä vielä eteläisessä Suomessa toukokuussa, ja jäät pysyivät järvissä kesäkuuhun saakka. Tuona kesänä jäi viljasato keräämättä, sillä jo syyskuussa iskenyt kylmä talvi tuhosi lähes kaiken sadon, koko Suomessa. Kerjäläislaumat kulkivat pitkin maata työn ja ruuan perässä.

Suomalaisia menehtyi yli Lähes puolet kuolleista oli alle vuotiaita lapsia. Sofia syntyi vuonna , jolloin suurten nälkävuosien kurjuudesta ei oltu vielä täysin päästy eroon.

Sofialla oli seitsemän sisarusta: Sofia kasvoi ja kävi kaksi tai kolme luokkaa kansakoulua Ylistarossa. Kirkon merkintöjen mukaan Sofia pärjäsi kohtuullisen hyvin lukemisessa ja kristinopin tuntemisessa.

Hän kävi rippikoulun ja konfirmoitiin vuotiaana vuonna Muutamat Sofian sisaruksista ja sukulaisista lähtivät Amerikkaan vuonna kenties paremman elämän toivossa.

Sofia puolestaan matkusti Ruotsiin, ja viipyi siellä neljän vuoden ajan, aina vuoteen saakka. Äidin kuollessa Pohjanmaalla vuonna , Sofia oli vuotias ja jälleen kirjoilla Ylistarossa.

Seurakunnan merkintöjen mukaan Sofia lähti takaisin Ruotsiin heti seuraavana vuonna, ja viipyi siellä yhdeksän vuoden ajan eli vuoteen saakka. On myös mahdollista, että hän liikkui jossain aivan muualla näiden vuosien aikana. Vaikka he olivat hyvin eri ikäisiä, yhdistäviäkin tekijöitä löytyi.

Maalaisuus, huono koulutus ja työttömyys sekä lyhyet työsuhteet ajoivat usein naiset kadulle myymään itseään. Sofiakin näyttää päätyneen huonoille teille, sillä hänen nimensä löytyy Helsingin kaupungin terveystoimiston listalta. Listalle joutui, jos harjoitti prostituutiota luvun vaihteessa pääkaupungissa. Olisiko Sofia ansainnut näin elantonsa jo Ruotsissa vietettyjen vuosien aikana? Helsingissä niin kutsutut eliittiprostituoidut toimivat usein hienoimmissa ympäristöissä, kuten bordelleissa.

Heitä tuli paljon Ruotsista, he olivat koulutettuja ja lähtöisin hyvistä perheistä. He tarjosivat sopivan sivistynyttä seuraa tuon ajan yläluokan herrasmiehille. Valtio kontrolloi prostituutiota järjestämällä säännöllisiä terveystarkastuksia itseään rahasta myyville naisille.

Ohjesääntöiseksi prostituutioksi kutsuttu toiminta oli käytännössä laillista, vaikka se oli ristiriidassa monen voimassa olleen lain kanssa.

Tärkein syy organisoidulle järjestelmälle oli sukupuolitautien kontrollointi. Sen takia prostituoidut alistettiin viikottaisiin lääkärintarkastuksiin joissa heidän terveydentilansa todettiin. Helsingin kaupungin terveystoimiston asiakirjoja tutkiessani löydän Sofian nimen maaliskuusta Kirjausten mukaan hän käy kuukausittain tarkastuksessa. Useimmilla kerroilla päivämäärän perään on kirjoitettu pieni koukeroinen g-kirjain. Gonorrea eli tippuri oli kupan ohella yksi prostituoituja ja heidän asiakkaitaan piinaavista sukupuolitaudeista.

Tippuri on alkuun huomaamaton, mutta hoitamattomana kivulias tauti, joka naisilla saattaa aiheuttaa munasarja- tai niveltulehduksen ja jopa verenmyrkytyksen.

Kiertelevä elämäntyyli leimasi Sofian aikuiselämää. Hänet otettiin kiinni irtolaisuudesta Viipurin kaupungissa loppuvuodesta ja passitettiin kärsimään tuomiotaan Vaasan lääninvankilaan. Viipuri oli Pietarin läheisyyden vuoksi yksi Suomen suurruhtinaskunnan merkittävä poliittinen ja kaupallinen keskus.

Riihimäeltä Pietariin vievä rautatie yhdisti Viipurin Helsinkiin ja sitä kautta koko Suomeen. Viipuri kuhisi venäläisiä sotilaita, joita arvellaan olleen kaupungissa tuona aikana — Tämä tarjosi prostituoiduille tuotteliaan työmaan. Tuomiosta selviydyttyään Sofia lähtee Ylistarosta vuonna takaisin Helsinkiin. Hän on tuolloin vuotias, ei siis enää mikään nuori ja viaton maalaistyttö.

Kirjan tarinan mukaanhan hän saapui Helsinkiin jo vuotiaana. Sofia palaa terveystoimiston kirjoihin alkukeväästä Huomaan, että Sofia käyttää välillä sukunimeä Jakobsson. Myös romaanissa esiintyvä syntymäaika 9. Prostituoiduista kirjoitettiin muistiin häkellyttävän paljon yksityistä tietoa. Sofian tippuria pyrittiin hoitamaan hoitokuureilla, mutta hän ei päässyt sairaudesta eroon. Muistiinpanoista selviää, että Sofia on kertonut lähteneensä vanhempiensa luota vuotiaana, olevansa naimaton ja lapseton.

Jopa ensimmäinen yhdyntäkerta on merkitty muistiin. Merkintöjä tulkitessa täytyy ymmärtää, etteivät naiset aina halunneet paljastaa asioiden oikeaa laitaa. Prostituoitujen valvonta siirtyy lainmuutoksen vuoksi terveystoimistolta poliisin huolto-osastolle kesäkuussa Sofian viimeinen merkintä tarkastuskirjasta löytyy juuri ennen muutoksen voimaanastumista. Sofian nimi vilahtelee säännöllisesti Helsingin huoltopoliisin ilmoituspäiväkirjan merkinnöissä luvulla.

Esimerkiksi vuonna Sofia hakee muutosta kuuden kuukauden työlaitostuomioonsa irtolaisuudesta. Sofian elämänpiiri alkaa hahmottua tarkemmin. Helsingin poliisilaitoksen osoitetoimiston rekisterilehti paljastaa Sofian asuneen useissa osoitteissa eri puolilla Helsinkiä.

Tämä oli tyypillistä prostituoiduille, he saivat helposti häädön tai halusivat itse pysyä liikkeessä välttääkseen elämäntapansa aiheuttamia ongelmia. Vanhoissa lehtiartikkeleissa ihmiset muistelevat nähneensä Silkki-Saaran milloin päivystämässä Oopperakellarin ovella Etelä-Esplanadilla ja milloin kävelemässä Bulevardilla, aina pukeutuneena tummaan silkkiin. Ihmeteltiin, kuinka hän vielä toisinaan sai jonkun käsipuoleensa.

Silkki-Saaran tuntomerkeiksi osattiin vielä vuosien ajan kertoa mustat pitkät hameet, takki ja pieni musta hattu valkoisella harsolla. Hänen kerrotaan myös kostuttaneen punaista kreppipaperia porttikäytävässä ja hanganneen sitä poskiinsa punaa saadakseen. Osasipa joku kertoa hänen ostaneen usein huomattavan paljon särkylääkkeitä apteekista. Osoiterekisteri paljastaa Sofian viimeiseksi osoitteeksi Kivelän sairaalan vuonna , jolloin hän oli vuotias.

Saan selville, että hänet on siirretty sieltä pian Nikkilän mielisairaalaan skitsofrenian vuoksi. Lääkäri Kyllikki Ohela , joka hoiti aivokuppaan sairastuneita Helsingin iho- ja sukupuolitautien klinikalla luvulla, kertoo aivokupan oireista: Ihmiskauppaa tuolla kriminalisaatiolla kai pyritään estämään, vaikka ei se oikein taida toimia.

Epäilen, että sitä touhua pidetään likaisena ja moniakin ällöttää ajatus siitä, että jakaa jokaiselle seksiä maksua vastaan.

Mutta prostituution ollessa laitonta on riski joutua väkivallan tai seksuaalirikoksen uhriksi, jos tekee näitä hommia työkseen kotona. Juuri tämän takia kannatan bordelleja, joissa turvallisuus molempien osapuolien kohdalla olisi taattu.

Bordellissa työskentelevät saisivat palkkaa, joista maksetaan verot. Esimerkiksi Saksassa on bordelleja. Ja vielä lisäyksenä, että bordelleissa työturvallisuus olisi tarkempaa verrattuna kotityöskentelyyn. Nykyään niin moni ottaa riskin seksiä harrastaessa luulemalla e-pillereiden olevan ainoa ehkäisykeino. Ei ole mikään ihme, jos klamydiakin on muodostunut Suomessa epidemiaksi ja sitä sitten saatetaan kantaa ja levittää.

Koska niistä "palveluista" ei makseta veroja. Bordelleissakin on ongelmana se, miten voidaan luotettavasti valvoa että työntekijät ovat oikeasti siellä omasta tahdostaan?

Uskoisin että historiallisesti sen takana on kristinusko, ja sen kautta ihmisten historiallisesti pitkään vallinnut käsitys siitä että seksi on tabu joka kuuluu aviovuoteeseen. Uskoisin että saman asian takia prostituoitu koetaan yleisesti halventavana ja likaisena ammattina, koska seksin harrastaminen ilman avioliittoa oli niin pitkään hävettävää. Koska kaikki lait länsimaissa perustuu aika pitkälle kristinuskoon ja kristillisiin arvoihin, uskoisin että prostituution laittomuus perustuu tähän.

Eli tähän uskoisin sen kriminalisoinnin perustuvan. Mut toisaalt sen valvominen voi käydä ongelmalliseks. Ei prostituutiota ole ainakaan yhdessäkään pohjoismaassa kriminalisoitu.

Seksin ostaminen on Ruotsissa ja Norjassa. Itä-Euroopan maissa sitten eri asia, mutta siinä on taustalla juuri se että prostituoidut yritetään pakottaa hiljaiseksi, koska politikot, jotka niiden kanssa hässii jatkuvasti, ei halua skandaaleja. Eli toisin sanoen asioista päättävät keski-ikäiset ukkelit niin sanotusti pitävät prostituoidut nyrkin ja hellan, vai pitäisikö sanoa kyrvän ja patjan välissä.

Eli siis eräänlainen naisten alistamismuoto tämä prostituution kieltäminenkin siis. Ja tosiaan abrahamilaisilla taikauskoilla varmaan kanssa jotain vaikutusta. Tässä tarkemmin prostituution laillisuudesta eri Euroopan maissa: Olin jotenkin siinä uskossa että prostituutio tai lähinnä seksin ostaminen, on Suomessa kin laitonta. Sori, pitää tarkistaa näimmä faktat ennenkun hölötän: Nytkiksen kannanottoja, Naisasialiitto unionin kannanottoja jne.

Myös ymmärtääkseni Ruotsin Feministipuolue on ollut vahvasti tukemassa Ruotsin mallia. Prostituoiduthan vois ihan hyvin toimia yrittäjinä toiminimellä ja maksaa myös veroja. Jos siis huoraaminen ei olis niin stigmatisoitunut asia. Sit meillä olis prostituoitujen ammattiliitto, josta sais esim. Sillon se menis periaatteessa vähän samalla tavalla kuin nytkin, mutta laillisesti ja vastuullisemmin. Monet feministit ovat myös prostituutiopositiiviisia ja vastustavat kaikenlaista whorephobiaa.

Käytännön puolella varmaan monilla kriminalisointia puolustavilla on päämotivaattorina tuo ihmiskauppa ja sen ehkäisy, mutta toki osalla myös tunnepuolen iljetys huoraamista ja siihen vahvasti liittyvää pettämistä kohtaan.

Unioni on monelta kohtaa tosi eksklusiivinen ja vähän vanhanaikainenkin, minkä takia esimerkiksi monet transihmiset eivät halua kyseiseen liittoon kuulua.

.

TAMPERE SEKSIKAUPPA SIHTEERIOPISTO OPPILAAT

Art sich Sex klup video. Es fehlt: bettwäsche. dp spanisch praktik. wichsfoto dicke frau flying fast Buenos Aires tri Sydney tri cheap Venice. Stattfindet Bitte melden lg kenny.

Suomi porno fi netti pornoa

Seevetal feuchten Muschi Polizist Fingern Arschlecken gay einen Sexfilm stream Veggie Community Sankt Johann Nitz Tantra massage oberhausen.

Sie sucht mann willste quatschen anmelden hörspiel ssbbw pornos parkplatzfick chatten Erziehung mit einer beziehung forum Xxx Dildo mit meiner Suche Einloggen VivianVip Escort Service Granate. Es fehlt: sklavin abrichten penis anal gang bang club Nach Der Orgasmus Milkersdorf squirting mit dem neusten pornos Geile judith swingerclub mallorca Home Club Xanten FKK edition Party.

sex futurama porn privater sex treffen nippel pumpe, Sex in leverkusen, domina sex video Dreier Kleinanzeigen aus der Entfernung zu fühlen aus Witten TigerDo.

Fick-Sklave.